Hulp of informatie nodig? 040-7676101 (ma - vr 08:00 - 17:00)
Menu
040-7676101
  • Laagste prijzen Exclusief voor installateurs
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw.
  • Kennis & kunde Gratis lichtplannen en lichtadvies
  • Vandaag voor 20:00 uur besteld = vandaag verzonden
  • Ervaring 16 jaar actief in de lichtbranche

Polytec Composites

Een goed verlicht magazijn waar werknemers met plezier werken. Dit was het doel waar Polytec Composites in zijn magazijn in Roosendaal naar streefde. Polytec Composites is een gespecialiseerd bedrijf dat kunststof bodemplaten produceert voor de automobielindustrie met zeer gerenommeerde klanten, waaronder Mercedes en Audi. En een goed ingericht en efficiënt magazijn is dan vitaal! Maar het bedrijf kampte met een probleem: er was beperkte en ongelijkmatige lichtverdeling in een magazijn waar continue een verloop van personeel en voorraad is. Niet erg handig en ook niet efficiënt. Zaak om hier iets aan de te doen, dus!  Onze vaste klant, die verantwoordelijk was voor het installeren van de nieuwe verlichting, riep onze hulp in om hem bij dit project te ondersteunen. En daar kunnen wij uiteraard bij helpen! 

Klantvraag

Een magazijn is voortdurend in beweging. Door de constant veranderende voorraad klopte het lichtbeeld in het magazijn niet meer. De verlichting was niet goed verdeeld en op andere plekken was er ook onvoldoende licht aanwezig. Daarnaast bestond deze verlichting ook uit conventionele lichtbronnen.

Door nieuwe Europese wetgeving worden steeds meer conventionele lichtbronnen uitgefaseerd en werd het voor Polytec essentieel om de overstap te maken naar LED-verlichting, maar de verlichting moest ook vooral efficiënter worden, zodat werknemers zonder problemen hier kunnen werken.

Oplossing

Zodra we de plattegrond van de klant ontvingen, ging onze lichtarchitect Jenny aan het werk met het maken van het lichtadvies. Op basis hiervan hebben we de juiste armaturen en accessoires geleverd aan de klant. Polytec wilde graag de overstap maken naar LED-verlichting vanwege de voordelen ten op zichte van conventionele verlichting: de verlichting heeft geen opstarttijd nodig en brandt dus direct op volle sterkte na het inschakelen hiervan. Erg handig als een medewerker met een heftruck even voorraad ophaalt of wegbrengt.

Toen werd het tijd voor het echte werk. Over de grotere lengtes van de ruimte werden Noxion lichtlijnen (van ca. 50 meter) geïnstalleerd die zorgen voor evenredige en gelijkmatige lichtverdeling. Daarnaast installeerde onze klant ook robuuste, waterdichte Poseidons van Noxion in de kleinere hoeken. Door de sterk wisselende aanwezigheid van personeel werd in het magazijn gekozen voor sensoren van het merk Steinel. Met deze bewegingssensoren schakelt de verlichting in als er personeel aanwezig is. Zodra er niemand meer in het magazijn is, gaat de verlichting weer uit. Zo brandt het licht niet onnodig als er niemand aanwezig is en bespaart Polytec weer energie. Een win-winsituatie dus!

Resultaat


Met de praktische en duurzame verlichting gaat Polytec de toekomst rooskleurig tegemoet én is er voor werknemers een aangename werkomgeving gecreëerd waar ze zonder belemmeringen hun werk kunnen uitvoeren. En het beste van alles: door te kiezen voor LED-verlichting met sensoren heeft Polytec naar verwachting de investering binnen 2 jaar weer terugverdiend! Omdat dit project onderdeel is van een grotere renovatie, mogen wij ook de verlichting in andere magazijnen van Polytec realiseren.


Het team

Raymond Beekmans
Projectmanager

Wessel van Luijn
Accountmanager

Jenny Kelder

Lichtarchitect


Gekozen producten

Onze klant heeft twee soorten verlichting bij Polytec geïnstalleerd: lichtlijnen van 50 meter van Noxion over de gehele lengte van het magazijn en de waterproof montagebalk Poseidon in de hoeken zodat er overal perfecte verlichting wordt gerealiseerd. 

 

Poseidon montagebalk

Alle verlichting op maat aanvraagbaar!

Neem dan contact op! Het aanvragen van professioneel lichtadvies is telefonisch snel en eenvoudig geregeld. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08.00 uur en 17.00 uur. Je kunt ons bereiken via: 040-7676101