Hulp of informatie nodig? 040-7676101 (ma - vr 08:00 - 17:00)
Menu
040-7676101
  • Laagste prijzen Exclusief voor installateurs
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw.
  • Kennis & kunde Gratis lichtplannen en lichtadvies
  • Vandaag voor 20:00 uur besteld = vandaag verzonden
  • Ervaring 16 jaar actief in de lichtbranche

Fried van de Laar

Een pand dat duurzamer wordt dan de huidige normen. Voor deze uitdaging stond aannemersbedrijf Fried van de Laar. Het bedrijf had al zonnepanelen geplaatst waarmee zelfstandig energie opgewekt kon worden, maar de kunst is om deze opgewekte energie zo slim mogelijk in te zetten. Daarom sloegen Fried van de Laar en ons projectteam hun handen ineen om het pand te voorzien van moderne en energie-efficiënte LED-verlichting. 

 

Klantvraag

Het werd tijd om bij de klant op bezoek te gaan. Tijdens het intakegesprek kaartte de klant zijn wensen aan, namelijk het gebruik van energiezuinige verlichting die automatisch in- en uitschakelt. Na het intakegesprek voerden wij een meting uit op locatie, om deze later te kunnen gebruiken bij het maken van een lichtplan. 

 

Oplossing

Om de klant te laten zien wat de besparingen zijn en hoe lang de terugverdientijd is, maakten we een bespaarcalculatie. Deze zaken zijn immers uitermate belangrijk bij zo'n investering. Na akkoord van de klant, gingen onze lichtarchitecten aan de slag. Vanuit de lichtmetingen stelden ze een lichtplan op, die precies aan de klant liet zien waar de armaturen geplaatst worden en hoe deze de ruimte zullen verlichten. Met deze 3D-tekening kreeg Fried van de Laar een eerste impressie van het uiteindelijke resultaat. 

 

Na goedkeuring van het lichtplan werd het voor ons tijd om het lichtplan te implementeren: van levering van lichtbronnen en armaturen tot de installatie. Zo kon de klant zorgeloos overstappen op LED verlichting. 

 

“Wij zijn zeer tevreden over ons duurzaam led-systeem de hoeveelheid lichtsterkte, maar ook de aanwezigheid van mensen wordt gemeten”


Resultaat

De armaturen van Noxion die we geplaatst hebben, vormen samen een slim LED-systeem. Dit systeem meet constant hoeveel licht de armaturen uit moeten stralen om de gewenste waardes te behalen. Zo meet de verlichting de lichaamswarmte van de personen die zich in de ruimte bevinden en de hoeveelheid licht die binnenkomt. Op basis van deze waarden past het licht zich vervolgens aan. 


Gekozen producten

Tijdens dit project hebben we verschillende soorten LED-armaturen geïnstalleerd. De LED-panelen zorgen voor de algemene verlichting, waar de LED railspots, hanglampen en inbouwspots zorgen voor gewenste accentverlichting. De verlichting heeft ook dimmers en sensoren. 

 

Wat heeft het opgeleverd?

Voordat Fried van Laar overstapte op LED-verlichting en dus enkel gebruikmaakte van conventioneleverlichting, hadden ze jaarlijks €17.712 energiekosten. Nu ze overgestapt zijn, zijn de kosten drastisch gedaald. Met de geïnstalleerde LED armaturen besparen ze gemiddeld 60% aan energiekosten (wel €10.627). Dankzij de zonnepalen kan Fried van Laar nu het pand verlichten met energie die ze zelf opgewekt hebben. Ze wekken zelfs extra energie op! Dit leverde Fried van Laar het energielabel A++++ op, het hoogst haalbare energielabel. 

 

Dit artikel is geschreven in 2019. 

Alle verlichting op maat aanvraagbaar!

Neem dan contact op! Het aanvragen van professioneel lichtadvies is telefonisch snel en eenvoudig geregeld. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08.00 uur en 17.00 uur. Je kunt ons bereiken via: 040-7676101