Hulp of informatie nodig? 040-7676101 (ma - vr 08:00 - 17:00)
  • Laagste prijzen Exclusief voor installateurs
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw.
  • Kennis & kunde Gratis lichtplannen en lichtadvies
  • Vandaag voor 22:00 uur besteld = vandaag verzonden
  • Ervaring 16 jaar actief in de lichtbranche

Retail

Your request has been successfully sent!

Our sales team will now contact you shortly. Together with you, we will collect your data and talk about your personal advantages. Thank you for your trust!

We are sorry

Unfortunately you can only request a quotation if you are an installer or a company. You can always use the special tier discounts for our products.

Verlichting voor retail

Als er één sector is waar licht en kleurweergave belangrijk zijn, is het de retail.
Producten die in winkels verkocht worden moeten er aantrekkelijk of smakelijk uitzien. Met lichtaccenten en lichtkleuren worden sfeerbeelden gecreëerd. De belichting onderstreept het marketingconcept van de retailer; verlichting maakt of breekt een winkelconcept!

Ieder product is anders en heeft andere verlichting nodig om er optimaal uit te zien. Een supermarkt wil de tomaten diep rood laten uitkomen zodat deze er extra rijp en smaakvol uitziet. Maar de visafdeling wordt juist belicht met een koele lichtkleur zodat de vis er zilverkleurig en extra vers uitziet.
Met de juiste kleurweergave van lampen kan dit onderscheid worden gemaakt. Ook de nieuwste generatie LED-lampen kunnen een breed scala aan kleurweergave weergeven.

Kledingwinkels hebben te maken met veranderende collecties. Kleuren en materialen veranderen per seizoen en behoeven ieder hun eigen optimale belichting. Ook de indeling van de winkel en de inrichting van de etalages evolueren met de collecties mee. Hierdoor ontstaat de behoefte aan zeer flexibele verlichting. 3-fase-rail met hierop meerdere lampen geeft een retailer de vrijheid om lampen te verplaatsen en aan te passen op de veranderbare winkelcollectie. Verschillende lichtbundels geven egale accenten voor wandverlichting of juist accenten om producten extra aandacht te geven.

Wanneer het gaat om de hoeveelheid licht gelden maar weinig regels of wetten voor winkels op het gebied van verlichting. Maar met de juiste belichting is een winkelier in staat om een beleving te creëren voor zijn doelgroep en de omzet te verhogen.

Discountlight denkt graag met u mee over de juiste verlichting in de retailsector. Wij kunnen u als installateur adviseren over de juiste lampen en armaturen waardoor uw klant in de retailsector een optimale belichting creëert.

Meer weten? Wij denken graag met u mee! Neem contact op met een van onze accountmanager via ons gratis telefoonnummer .