Hulp of informatie nodig? 040-7676101 (ma - vr 08:00 - 17:30)
  • Laagste prijzen Exclusief voor installateurs
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw.
  • Kennis & kunde Gratis lichtplannen en lichtadvies
  • Vandaag voor 22:00 uur besteld = vandaag verzonden
  • Ervaring 16 jaar actief in de lichtbranche

LED TL Lampen

Filteren opCategorie
Suggesties
1-24 uit 65 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

! Let op: Voor InstantFit controleer altijd de compatibiliteit. Gebruik eventueel deze handige LED buis selectie tool.
Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden, neem dan contact met ons op.

Philips Led TL buis

LED TL buizen dienen als vervanger van uw bestaande fluorescentie TL-lampen. Vervanging levert u een besparing op die kan oplopen tot wel 60% op uw energiekosten. De terugverdientijd is hierdoor slechts 2 - 3 jaar!

TL lampen geven rondom(360gr) licht, hierdoor gaat er doorgaans het nodige licht verloren, wat het rendement negatief beinvloed. LED TL-lampen hebben een stralingshoek van 140-150 graden, waardoor er nagenoeg geen licht verloren gaat. Hierdoor is het rendement op de werkvloer doorgaans hoger dan met TL buizen.

Kun je alle TL buizen vervangen?

Voor de meest voorkomende wattages en lengtes zijn LED vervangers leverbaar, denk hierbij aan 18w(60cm), 36W(120cm) en 58W(150cm)

Armaturen voor fluorescentie TL lampen zijn te onderscheiden in 2 uitvoeringen:

Armaturen met conventioneel vsa

- Deze armaturen herken je aan de starter die hierin aanwezig is.
- U dient de bestaande starter eerst eruit te halen en te vervangen door een dummy starter die meegeleverd wordt bij de Led buis, dit is te herkennen aan de toevoeging "C" bij de productomschrijving.

Armaturen met een electronische vsa, hoogfrequent (HF)

- Er bestaat inmiddels ook Led buis, INSTANTFIT die direct op 1 op 1 te vervangen is. U hoeft verder niets meer te doen.
- Alle andere Led buizen, zijn niet geschikt om direct te monteren. U dient hierbij de vsa er tussen uit te halen. De 230V moet aan 1 kant van de Ledbuis, op de fitting aangesloten worden.

De fittingen in armaturen kunnen op 2 manieren in het armatuur gemonteerd zijn:

Bij de armaturen waar de fitting verticaal staat kunt u alle LED buizen gebruiken.

Als de fitting horizontaal staat, dient u de LED buizen met roteerbare fitting te gebruiken. Deze zijn te herkennen aan de toevoeging ROT bij de omschrijving. Om de Led buis te laten branden, moet u na het plaatsen de buis een kwartslag draaien, Het lichtgevende deel moet naar beneden schijnen en niet naar de zijkant. Met roteerbaar fitting, kunt u dus altijd de buis draaien in de juiste richting.

Hoe kun je de beste keus maken?

Om lampen met elkaar te kunnen vergelijken, is het belangrijk naar de lumen (lichteenheid) per watt te kijken. Dit geeft de efficientie aan. Daarbij kijkt u ook naar het totaal aantal lumen. Een lamp die meer licht per lumen geeft hoeft niet de hoogste lichtopbrengst te geven overigens. Kies altijd de hoogste lumen lampen, zijn de opbrengsten gelijk, neem dan degene met het laagste verbruik(advies).

Led buizen werken optimaal bij een omgevingstemperatuur van 25graden. Dit is niet beneden op de werkvloer maar rondom de buis zelf.

De toepassing is erg belangrijk. In ruimtes waar geen arbeid plaats vindt, kunt u kiezen voor voor een led buis, die bv 80 lumen per watt geeft. Gaat om een magazijn, hal, kantoor. Dan adviseren we u om de led buis te nemen met de hoogste lumen output.

Indien bestaande armaturen aan vervanging toe zijn, is het ook slim om nieuwe armaturen te nemen, met direct Led modules. Deze zijn speciaal gemaakt en geven doorgaans een hoger rendement.

Op renovatie projecten is subsidie mogelijk.