Hulp of informatie nodig? 040-7676101 (ma - vr 08:00 - 17:00)
Menu
040-7676101
  • Laagste prijzen Exclusief voor installateurs
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw.
  • Kennis & kunde Gratis lichtplannen en lichtadvies
  • Vandaag voor 20:00 uur besteld = vandaag verzonden
  • Ervaring 16 jaar actief in de lichtbranche

LED Armaturen

 

Onze merken

 

 
  

Gegarandeerd LED-armaturen met de beste kwaliteit!

Producenten van LED-verlichting schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar hoe herkent u een goede LED-lamp? Hoe garandeert u een goed rendement op de lange termijn aan uw klant? En welke LED-lamp kunt u combineren met een bestaand armatuur?

Discountlight biedt enkel LED-verlichting aan van A-merken of A-merk componenten. Er zijn verschillende normeringen en certificaten waar onze lichtbronnen aan voldoen. Zoals LM79 (een Amerikaanse norm om een compleet armatuur te testen) en LM80 (een Amerikaanse norm om LED-chips te testen op branduren bij verschillende temperaturen). U leest hier meer over de certificering van armaturen en LED-chips.

Voor de meeste traditionele verlichting is een passend LED alternatief beschikbaar. Deze retrofit LED-lampen zijn ontwikkeld om te installeren in traditionele armaturen. Halogeen inbouwspotjes worden LED-spots, highbay gasontladingslampen (HPI, HPL) hebben een mooi LED alternatief en TL-buizen worden vervangen door LED-tubes!

De moderne LED-lamp geeft een legio aan mogelijkheden. Ze zijn dimbaar, bevatten geen kwik, stralen geen UV licht uit en variëren in kleurtemperatuur van extra warm wit licht (2700K) tot warm wit (3000K) of koelwit (4000K). Ze helpen u tot 80% besparen op uw energierekening en exploitatiekosten. Handig én milieuvriendelijk dus.

De 12 volt en 230 volt halogeen- en gloeilampen kunnen vervangen worden door de 12 volt en 230 volt LED-verlichting (LEDspotLV 12V en LEDspotMV 230V). Daarmee wordt tot 80% energie bespaard! Deze retrofit LED-lampen zijn verkrijgbaar in de standaard E14, E27, GU5.3 en GU10 (MR16) fitting. De driver is hierbij geïntegreerd met de lamp zelf.

Conventionele gasontladingslampen (HPI, HPL) zijn vervangbaar door de energiezuinige LED-highbay armaturen. Deze armaturen geven direct 100% licht en hebben dus geen opwarmperiode. Zelfs in een koude omgevingstemperatuur. En daarnaast zijn deze LED-lampen ook nog eens dimbaar waardoor, in combinatie met bewegings- en daglichtsensoren, tot 80% energie wordt bespaard. De levensduur is langer, wat ook nog de vervangingskosten enorm verlaagd.

TL-buizen zijn vervangbaar voor energiezuinige LED-tubes. Deze kunnen geïnstalleerd worden in de bestaande armaturen van TL-verlichting. Naast het lage energieverbruik (en dus lagere energiekosten) zijn deze lampen door de lange levensduur minder vaak aan vervanging toe. En ook dat levert een enorme kostenbesparing op! Houd wel rekening met het voorschakelapparaat (VSA) wanneer u TL-buizen vervangt voor LED-buizen:
• Conventioneel VSA: vervang starter van TL-D door een LED-starter (ook wel dummy starter)
• Elektronisch VSA (geen starter aanwezig): Bekijk de compatibiliteitslijsten om te zien welke LED-buizen geschikt zijn ter vervanging

LED-tubes zijn zeer goed bestand tegen koude omgevingstemperaturen. Bij hoge temperaturen (>35°C) levert LED-verlichting een lager rendement. Bij LED-tubes moet dus rekening gehouden worden met de warmtehuishouding in en rond de armaturen. Een conventionele TL buis geeft 360° rondom licht. Door de grote spreidingshoek verliest een traditionele TL-buis licht. De licht output is daarom sterk afhankelijk van de reflector. Een LED-buis geeft zijn licht af in een hoek van 180°. Er schijnt dus geen licht ‘naar boven’; veel efficiënter!

LED-lampen hebben een zeer constante DC stroomsterkte nodig. Een (LED)driver zorgt voor een constante stroomsterkte en vangt fluctuaties in de spanning op. Bij retrofit LED-lampen met een E14 of E27 fitting die op 230V werken is de driver geïntegreerd in de lamp zelf.

Niet iedere LED-lamp kan met ieder(e) dimmer en armatuur gecombineerd worden. Deze compatibiliteit is terug te vinden in de compatibiliteitslijsten (dimmerlijst).

Tegenwoordig zijn de meeste LED-armaturen voorzien van een geïntegreerde LED-chip. De losse LED-lamp kan dus niet meer vervangen worden. Een groot voordeel hiervan is dat een armatuur tot wel 50% efficiënter is dan traditionele armaturen. Discountlight biedt u een breed assortiment LED-verlichting voor wanneer u op zoek bent naar een LED-paneel (ledpaneel), spiegelarmatuur, highbay, IP65 LED, LED-spot (ledspotjes), LED-railspot 3-fase, LED-downlighter, noodverlichting, richtspot. Heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact op met een van onze accountmanagers.