Hulp of informatie nodig? 040-7676101 (ma - vr 08:00 - 17:00)
Menu
040-7676101
  • Laagste prijzen Exclusief voor installateurs
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw.
  • Kennis & kunde Gratis lichtplannen en lichtadvies
  • Vandaag voor 20:00 uur besteld = vandaag verzonden
  • Ervaring 16 jaar actief in de lichtbranche

Industrie

Verlichting voor industrie

Industrie kan bestaan uit productieruimtes, assemblagelijnen, magazijnen, vriescellen of juist fabrieken met ovens. Voor al deze verschillende soorten industrie gelden andere verlichtingsnormen. Daarnaast is de ene lamp zeer geschikt voor gebruik bij lage temperaturen, de ander voor hoge omgevingstemperaturen. Er zijn lampen die beter bestand zijn tegen schokken en stoten en lampen voor de zware industrie en er zijn lichtlijnen of juist pendelarmaturen.
De industrie vraagt om een zeer divers assortiment lampen en armaturen!

Veel industriepanden en magazijnen zijn hoog. De lampen die hier geïnstalleerd worden moeten voldoende licht geven om ook beneden op de werkvloer voldoende licht te geven.
Voorheen werden hier vaak klokarmaturen met gasontladingslampen (Philips HPI-T, HPL-N) gebruikt. Deze lampen geven zeer veel licht maar hebben als nadeel dat ze moeten opwarmen en afkoelen voordat hij opnieuw aangezet kan worden. Deze lampen zijn dus niet geschikt om te dimmen en staan de gehele dag aan.

LED lampen zijn niet alleen tot 60% zuiniger maar bieden ook veel flexibiliteit. Niet altijd hoeft het licht in magazijnen op 100% te branden of zelf aan te staan. Daar waar veel daglichtinval is, kan overdag de verlichting automatisch gedimd worden m.b.v. sensoren. Met de juiste (micro prismatische) lens op de lamp is de lichtinval goed te sturen om de ruimtes optimaal uit te lichten.
Een rekenvoorbeeld: een HPI gasontladingslamp a 400W die werkt op een VSA, gebruikt al snel 450W. Deze is te vervangen door een LED highbay a 200W. Dat levert u een besparing van 250W per lamp op!

LED lampen zijn uitermate geschikt voor koude ruimtes. Daardoor zijn ze perfect voor vriescellen.
Daar staat tegenover dat LED niet toegepast kan worden in ruimtes warmer dan +/- 35°C.
Voor warmere ruimtes bevelen wij TL verlichting aan.

Omdat de verlichting in de industrie vaak 24 uur per dag brandt, is in dit segment de meeste energie- en exploitatiekosten te besparen.

Meer weten? Wij denken graag met u mee! Laat Discountlight een besparingsvoorstel voor u maken. Neem contact op met een van onze accountmanager via ons gratis telefoonnummer .