Hulp of informatie nodig? 040-7676101 (ma - vr 08:00 - 17:00)
Menu
040-7676101
 • Laagste prijzen Exclusief voor installateurs
 • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw.
 • Kennis & kunde Gratis lichtplannen en lichtadvies
 • Vandaag voor 20:00 uur besteld = vandaag verzonden
 • Ervaring 16 jaar actief in de lichtbranche


energielabel C

 

Energielabel C verplicht voor bedrijven per 1 januari 2023

Installateurs opgelet! Zijn jouw klanten al voorzien van een duurzaam kantoorpand? Dit is namelijk verplicht vanaf 1 januari 2023. Beter gezegd: elk kantoor- of bedrijfspand groter dan 100m2 dient vanaf deze datum energielabel C te hebben. En dat is dus al over een aantal maanden! Ook is het zo dat panden die als niet-duurzaam worden aangemerkt, op termijn lastiger te financieren zijn. Het is voor banken en kredietverstrekkers immers minder aantrekkelijk om een kantoorruimte te financieren, welke niet het vereiste energielabel C heeft. 

Hoe kun je er als installateur voor zorgen dat het pand van jouw klant zo snel mogelijk over het energielabel C beschikt? Die vraag is eenvoudig te beantwoorden: plaats duurzame LED verlichting! Hiermee kan immers meteen een verbetering tot twee energielabels worden bereikt. Een mooie bijkomstigheid is dat jouw klant minder geld kwijt is aan kosten voor energie, onderhoud en vervanging. Bovendien lever jij als installateur een mooie bijdrage aan een schoner klimaat, wanneer de switch naar LED wordt gemaakt.

 


energielabel C

Bulb

Wist je dat? Van alle energiebesparende maatregelen heeft LED de meest snelle terugverdientijd! Met andere woorden: de meest simpele en snelle manier om jouw klant het energielabel C te laten krijgen, is door het plaatsen van LED verlichting!

 


Discountlight helpt je graag als all-in partner!

Heb je een mooie klus te pakken en wil je een kantoor- of bedrijfspand voorzien van LED verlichting? Dan horen we graag wat Discountlight voor jou als installateur kan betekenen. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig met het analyseren van de ruimtes in het betreffende pand? Of kunnen we je misschien helpen met het maken van lichtcalculaties? Allemaal geen enkel probleem! Hetzelfde geldt uiteraard voor het maken van een offerte op maat, die helemaal aansluit bij de ruimte(s). Onze accountmanagers gaan hierbij kritisch en secuur op zoek naar de juiste LED producten.  

Omdat wij beschikken over een breed assortiment aan topkwaliteit LED verlichting van A-merken zoals Noxion, Philips en Ledvance, kun jij er als installateur voor zorgen dat ieder bedrijfspand een duurzame en zuinige upgrade naar LED krijgt. Met onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om altijd de juiste LED producten aan te beleven. Waar kunnen we jou mee helpen? Neem contact op met onze lichtexperts via onderstaand contactformulier en geef je (project)wensen aan ons door.

 

Energie-adviseur nodig? Wij vergoeden de kosten!

Bij het verkrijgen van het energielabel C kan Discountlight er ook voor zorgen dat de kosten voor het inhuren van een energie-adviseur worden vergoed (voor een gedeelte of zelfs helemaal)! Verder helpen we je graag bij het vinden van de juiste energie-adviseur. Zo weet je zeker dat jouw klant via ons altijd het juiste en professionele advies omtrent energie zal ontvangen. Meer weten? Neem dan contact met ons op! 

 


Meer informatie ontvangen over energielabel C? Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen 24 uur terug!

 


 

Populaire LED verlichting voor kantoor- en bedrijfspanden

 

 

 

 

    Regels en uitzonderingen

     De verplichting omtrent het hebben van energielabel C is niet altijd verplicht. Voor het gemak hebben we hieronder de belangrijkste uitzonderingen voor je op een rij gezet.

 • Het kantoor- of bedrijfspand is kleiner dan 100 vierkante meter; 
 • Het kantoor- of bedrijfspand gebruikt geen energie om het binnenklimaat te regelen;
 • Het kantoor- of bedrijfspand is een rijksmonument (artikel 1.1 van de Erfgoedwet);
 • Het kantoor- of bedrijfspand wordt ten hoogste 2 jaar gebruikt;
 • Het kantoor- of bedrijfspand wordt onteigend of is aangekocht in het kader van de onteigeningswet;
 • De gebruiksoppervlakte van de werkzaamheden in het kantoor- of bedrijfspand nemen minder dan 50% van de totale gebruiksoppervlakte in beslag.

    In vijf handige stappen naar Energielabel C

     Snel en simpel nagaan of het energielabel C per 1 januari 2023 ook voor het kantoor- of bedrijfspand van jouw klant geldt? Via de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit in vijf korte stappen bepalen.