Advies of informatie nodig? +31 (0) 40 767 61 01 (ma-vr 08:00 - 17:30)

Kantoren gaan naar Energielabel C

Vanaf 2023 zullen alle kantoren ten minste beschikken over energielabel C.


Alle kantoren met een oppervlakte van ten minste 100 vierkante meter zijn in 2023 verplicht om over een energielabel C te beschikken. Zowel kantoren in combinatiegebouwen als afzonderlijke kantoren hebben een labelplicht, dit geldt ook voor het hele kantooroppervlak inclusief de nevenfuncties zoals vergaderzalen of een bedrijfsrestaurant. Zodra de nevenfuncties meer dan de helft van het totale kantooroppervlak in beslag nemen, zal deze labelplicht komen te vervallen.


De gemeente is het bevoegd gezag en handhaaft de verplichting, zij zullen ook maatregelen treffen mocht de labelplicht worden overtreden. Denk hierbij aan een last onder dwangsom of het sluiten van het gebouw. Mocht het bevoegd gezag milder optreden zou het kunnen resulteren in een waarschuwing waarbij de gebouweigenaar de gelegenheid heeft alsnog aan de verplichting te voldoen.


Met relatief eenvoudige maatregelen kunnen gebouweigenaren voldoen aan de energielabel-C-verplichting. De Rijksoverheid geeft aan dat het om zogeheten ‘no-regret’-aanpassingen zal gaan zoals het uitrollen van LED-verlichting. Door de hoeveelheid energie wat er bespaard wordt met LED-verlichting is er een korte terugverdientijd, wat het aantrekkelijk maakt voor de gebouweigenaren.


Om een gebouw zo efficiënt mogelijk over te laten stappen op LED-verlichting raden wij aan om een lichtcalculatie te laten ontwikkelen.


Voor meer informatie over calculaties

Bel ons : 040-7676101
Mail ons: Calculatie@discountlight.com


Bron : LED Magazine