Advies of informatie nodig? +31 (0) 40 767 61 01 (ma-vr 08:00 - 17:30)

Bedrijven verplicht over op LED in 2020

Eind vorig jaar heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen die bedrijven verplicht om uiterlijk per 1 juli 2020 over te stappen op LED verlichting. Een ruime meerderheid in Den Haag toonde zich zeer positief en stemde voor. Vandaag de dag biedt dit voor u als installateur al volop kansen en mogelijkheden. Discountlight helpt u daar graag mee. ,,Overstappen op LED verlichting heeft alleen maar voordelen”, stelt Peter Emmen, key accountmanager van Discountlight.

Energie Investeringsaftrek (EIA)

 

Het is een kwestie van tijd voordat de wetgeving voor het verplichten van LED verlichting definitief in zal gaan. Een goede zaak, vindt Peter: ,,Op deze manier bespaar je als bedrijf niet alleen de nodige energiekosten, maar draag je ook je steentje bij aan een duurzame en milieuvriendelijke toekomst.” Voor de installateur is er bovendien een mooie gelegenheid weggelegd om klanten te informeren en adviseren over het overstappen op LED. Een belangrijk gegeven is om goed te controleren of een armatuur of lichtbron in aanmerking komt voor een fiscale aftrekregeling; de Energie Investeringsaftrek (EIA). ,,Dat hangt vooral af van de lumen/watt-verhouding”, legt Peter uit. Armaturen met een lumen/watt-verhouding van 100 of hoger én een power factor van ten minste 0,90 voldoen wat dat betreft aan de eisen van de EIA. Tevens dient de LED-chip of LED-module volledig geïntegreerd in het armatuur te zijn. De EIA is bedoeld voor ondernemers die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen.

 

Vele voordelen

 

Peter is ervan overtuigd dat Discountlight zich ook kan onderscheiden als het gaat om een circulaire economie. ,,Met een aantal partners wordt er wekelijks de nodige kennis uitgewisseld wat betreft circulaire doeleinden binnen de lichtbranche. We staan er graag voor open om hierover met meer partijen de dialoog aan te gaan.” Gemiddeld gezien verdient een investering in LED verlichting zich in twee jaar tijd terug. Zo worden er minder kosten voor onderhoud gemaakt, terwijl LED lampen zo’n tien jaar langer meegaan dan traditionele verlichting. Tevens zijn er met LED talloze mogelijkheden op het gebied van sfeer, kleur en intensiteit qua licht. Dankzij onder andere sensoren en besturingssystemen kan een gewenste sfeer en lichtval worden gekozen waar mensen zich het prettigst bij voelen.

 

Noxion

 

Voor vrijwel elke situatie en voor iedere branche bestaat geschikte LED verlichting. Enkel voor omgevingen waar met extreme temperaturen wordt gewerkt, zoals de staal- en voedingsindustrie, zijn de mogelijkheden iets minder divers. Vanuit de showroom van Discountlight in Helmond geeft Peter op wekelijkse basis uitleg over de verschillende mogelijkheden op het gebied van LED. ,,Met ons innovatieve huismerk Noxion kunnen we iedere klant op maat bedienen. LED verlichting van Noxion staat garant voor een lange levensduur en een hoge garantietermijn. En nog belangrijker; we kunnen vele bedrijven voorzien van een mooie én energiezuinige toekomst”, besluit Peter.

 

Meer weten over producten van Noxion en/of de voordelen van LED verlichting? Neem dan contact op met Peter Emmen via peter.emmen@discountlight.com.