Hulp of informatie nodig? 040-7676101 (ma - vr 08:00 - 17:00)
040-7676101
  • Laagste prijzen Exclusief voor installateurs
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw.
  • Kennis & kunde Gratis lichtplannen en lichtadvies
  • Vandaag voor 20:00 uur besteld = vandaag verzonden
  • Ervaring 16 jaar actief in de lichtbranche

Energiebesparend investeren: wist je dat de informatieplicht is verschoven naar bedrijven?

De Wet Milieubeheer spoort bedrijven en organisaties, vooral degene met een hoog jaarlijks energieverbruik (50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas), aan om energiebesparende maatregelen te nemen, die binnen 5 jaar zijn terugverdiend. Waar voorheen de bewijslast van de investeringen bij de overheid lag, is deze verantwoordelijkheid sinds 2019 reeds verschoven naar de bedrijven en organisaties zelf. In deze blog lichten wij deze informatieplicht verder toe, waardoor jij als installateur jouw klanten hierover optimaal kunt informeren.

 

Informatieplicht Energiebesparende Maatregelen

Wat is er precies verandert betreffende de bewijslast?

De overheid heeft bedrijven en organisaties sinds januari 2019 verplicht gesteld om zelf aan te tonen dat zij energiebesparende investeringen hebben gedaan in het kader van de Wet Milieubeheer. Hiervoor is een landelijk registratiesysteem informatieplicht geopend, waarin destijds voor 1 juli 2019 jongstleden alle getroffen maatregelen definitief geregistreerd diende te worden. In 2023 is de tweede ronde voor de informatieplicht energiebesparing ingepland.

 

Goed om te weten! Het is niet de eigenaar van het vastgoed, die verantwoordelijkheid draagt voor het naleven van de milieuwet, maar de gebruiker van het pand.

 

Wie is het bevoegd gezag die de naleving van de Wet Milieubeheer handhaaft?

De gemeente waarbinnen het bedrijf of de organisatie is gevestigd is, is in principe het ‘bevoegd gezag’, die de naleving van zowel de wettelijke energiebesparing plicht als de informatieplicht hiervan controleert. Zij kan haar handhavings- en toezichtstaken overdragen aan een omgevingsdienst. Zo heeft de provincie vaak het bevoegd gezag over grote bedrijven. Gemeenten en omgevingsdiensten krijgen extra ondersteuning om bedrijven en organisaties te stimuleren om (alsnog) aan de Wet Milieubeheer te voldoen; investeringen en informatieplicht. In het Klimaatakkoord wordt extra aandacht besteedt aan de energiebesparingseisen uit de Wet Milieubeheer.

 

Energiebesparende Maatregelen

Waarom is LED verlichting van Discountlight hiervoor een slimme keuze?

Een bedrijf heeft vele mogelijkheden wat betreft het maken van energiebesparende investeringen, zoals zonnepanelen, isolatie, LED etc. Het installeren van LED verlichting is niet alleen de laagst mogelijke investering om energieverbruik terug te dringen, zoals in de afbeelding links te zien is. Het is ook nog eens binnen een handomdraai terugverdiend; in bepaalde gevallen zelfs binnen 2 jaar! Bovendien start je direct met het besparen van energiekosten en onderhouds- en vervangingskosten. Deze nemen gemiddeld 70% af.

Discountlight helpt je graag verder met het realiseren van een duurzaam lichtplan en biedt hiervoor kwaliteit LED verlichting aan van onder andere A-merken Philips, Noxion en LEDvance.

 


 

Populaire LED armaturen voor bedrijven en organisaties!

LED Panelen

Zorgt voor een algemene verlichting met de juiste UGR in werkomgevingen etc.

LED Montagebalken

Maken een optimale verlichting mogelijk in vochtige binnen- en buitenruimtes.

LED Inbouwspots

Voor algemene verlichting of sfeerverlichting in diverse omgevingen.

LED Breedstralers

Perfect voor het verlichten van sportvelden, erven en parkeerplaatsen buiten.

 


 

Discountlight

Kies je voor Discountlight, dan kies je voor ...

Discountlight is niet jouw typische groothandel en dat willen wij ook niet zijn! Wij streven ernaar om jou als installateur te voorzien van de beste kwaliteit A-merk LED verlichting en conventionele verlichting tegen een altijd scherpe prijs. Bovendien helpen onze eigen lichtexperts je graag verder bij ieder type project met persoonlijke service en technisch advies. Zo realiseer jij een lichtoplossing die tot in de puntjes past bij de verwachtingen van jouw klant. Heb je onverwacht te weinig voorraad? Door ons enorme magazijn wordt jouw bestelling snel geleverd. Interesse in onze diensten? LED’s have a drink! Meer weten over wat Discountlight voor jou kan betekenen en wie je hiervoor kan benaderen?