Hulp of informatie nodig? 040-7676101 (ma - vr 08:00 - 17:00)
040-7676101
  • Laagste prijzen Exclusief voor installateurs
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw.
  • Kennis & kunde Gratis lichtplannen en lichtadvies
  • Vandaag voor 20:00 uur besteld = vandaag verzonden
  • Ervaring 16 jaar actief in de lichtbranche

Discountlight LED advies: Hoe verlicht je een kapsalon en beautysalon?

In kapsalons en schoonheidssalons draait het er vooral om dat klanten met een tevreden gevoel weer naar buiten lopen. De aanwezigheid van goede LED verlichting speelt daarbij een belangrijke rol. En omdat het vaak om gedetailleerd werk gaat, is ook de juiste kleurtemperatuur van alle lampen en armaturen essentieel. In deze blog vertellen we je welke LED producten het meest geschikt zijn voor een kapperszaak en beautyzaak.

 

Waar moet ik op letten bij het plaatsen van LED verlichting voor kapsalons en schoonheidssalons?

In een kapperszaak of beautysalon gaat het in de eerste plaats om klanten wiens haar wordt geknipt/geverfd of om bepaalde schoonheidsbehandelingen. Vaak wordt dit in dezelfde ruimte gedaan als waar klanten binnenkomen, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Sommige kapsalons of schoonheidssalons zijn zo ingedeeld dat er ook een aparte wachtruimte is, of eventueel aparte ruimtes voor bijvoorbeeld massages of gezichtsbehandelingen. Als installateur is het van belang om daar rekening mee te houden, want zo kun je beter afstemmen welke LED verlichting het best in een ruimte past. Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder een handig schema opgesteld, waarin je onder meer kunt zien welke LED producten vaak gebruikt worden.

 

     
Ruimte / werkplekken Geschikte LED verlichting Handige informatie
     
Kapsalon    
Wassen en knippen LED Panelen UGR<19 / LED Downlights / LED Inbouwspots Kies voor LED Inbouwspots met een hoge CRI waarde (vanaf 80Ra)
Mengen en aanbrengen haarverf LED Inbouwspots / LED Downlights Kies voor LED Downlights met een zeer hoge CRI waarde (vanaf 90Ra)
Schoonheidssalon    
Receptie en entree LED Panelen UGR<19, LED Downlights, LED Inbouwspots De kleurtemperatuur 3000 K (warm wit) is voor deze ruimtes ideaal
Behandelplekken (focus) LED steeklampen, LED strips (voor het plaatsen in een armatuur) Kies voor LED verlichting met een hoge CRI waarde (vanaf 80Ra)
Kapsalon / Schoonheidssalon    
Wachtruimte / koffiehoek LED gloeilampen met sfeervol licht, LED Inbouwspots De kleurtemperatuur 3000 K (warm wit) is voor deze ruimte ideaal
Kassa en vitrine / toonbank met producten LED gloeilampen met sfeervol licht, LED Inbouwspots, LED Railspots Kies voor LED Gloeilampen met een kleurtemperatuur tussen 2000 en 2700 K
     

 

Populaire LED producten voor kapsalons en schoonheidssalons

 


 

Kapsalon

Welke lichtkleur is het meest geschikt om te kiezen voor kapsalons en schoonheidssalons?

Ook bij het kiezen van de juiste lichtkleur, spelen de verschillende ruimtes in de zaak een grote rol. Hierbij maken we onderscheid tussen algemene ruimtes (koffiehoek, wachtruimte, kassa etc.) en werkplekken. Medewerkers moeten immers de hele dag gefocust en geconcentreerd zijn om hun werk zo goed en secuur mogelijk te kunnen uitvoeren. Daar is de kleurtemperatuur 4000 Kelvin (koel wit) geschikt voor. Koel wit licht heeft een positieve invloed op onze focus en concentratie, waardoor het een aanrader is om deze lichtkleur te plaatsen bij werkplekken in kapsalons en schoonheidssalons. Aanbevolen producten: LED Panelen, LED Downlights, LED Inbouwspots en LED Railspots.

Algemene ruimtes hebben een wat meer rustgevend karakter. Zeker als het gaat om een wachtruimte, kleedruimte of loungeruimte, waarbij een lichtkleur past die wat zachter en warmer van aard is. Voor plafondarmaturen zoals LED downlights en LED inbouwspots kun je het best kiezen voor 3000 Kelvin (warm wit). Verder kun je er altijd voor kiezen om een ruimte aan te kleden met sfeervolle en mooie LED gloeilampen in een extra warm wit licht (2000 - 2700 Kelvin). Deze kun je bij Discountlight verkrijgbaar in diverse soorten en maten, waaronder dimbare lampen. Hiermee kan jouw klant later zelf de intensiteit van het licht bepalen.

 


 

Kapsalon

Waarom kiezen voor LED verlichting in een kapperszaak of schoonheidssalon?

Door het plaatsen van LED lampen en LED armaturen bij jouw klanten met een kapsalon of schoonheidssalon, zorg je in de eerste plaats voor een forse energiebesparing. Door de aanwezigheid van LED gaan de maandelijkse energiekosten voor de eigenaar van een kapperszaak of schoonheidssalon met gemiddeld 70% omlaag! Ook gaat LED verlichting langer mee, dus dat betekent dat je bij jouw klant minder vaak de LED verlichting hoeft te vervangen. Bij Discountlight ben je dagelijks op het juiste adres als het gaat om geschikte LED verlichting voor kapsalons en schoonheidssalons. Wij beschikken over een breed aanbod van LED lampen en LED armaturen van bekende topmerken als Philips, Osram en Noxion. 

Heb je onze hulp nodig als het gaat om een lichtplan of calculatie voor kapperszaken of schoonheidssalons? Ook dan staan we graag voor je klaar. Zo ben je er samen met Discountlight zeker van dat jouw klant de komende jaren voorzien is van de beste LED verlichting. En dat zorgt op zijn beurt voor meer mensen die met hun nieuwe kapsel of nieuwe nagels met een glimlach de deur uit lopen. Een echte win-win situatie dus, waar je als installateur een hele mooie bijdrage aan levert.


Discountlight

Kies je voor Discountlight, dan kies je voor ...

Discountlight is niet jouw typische groothandel en dat willen wij ook niet zijn! Wij streven ernaar om jou als installateur te voorzien van de beste kwaliteit A-merk LED verlichting en conventionele verlichting tegen een altijd scherpe prijs. Bovendien helpen onze eigen lichtexperts je graag verder bij ieder type project met persoonlijke service en technisch advies. Zo realiseer jij een lichtoplossing die tot in de puntjes past bij de verwachtingen van jouw klant. Heb je onverwacht te weinig voorraad? Door ons enorme magazijn wordt jouw bestelling snel geleverd. Interesse in onze diensten? LED’s have a drink! Meer weten over wat Discountlight voor jou kan betekenen en wie je hiervoor kan benaderen?