Hulp of informatie nodig? 040-7676101 (ma - vr 08:00 - 17:00)
040-7676101
  • Laagste prijzen Exclusief voor installateurs
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw.
  • Kennis & kunde Gratis lichtplannen en lichtadvies
  • Vandaag voor 20:00 uur besteld = vandaag verzonden
  • Ervaring 16 jaar actief in de lichtbranche

Energielabel C voor kantoren verplicht per 1 januari 2023

Elk kantoor groter dan 100 m2 dient vanaf 1 januari 2023 voorzien te zijn van minimaal energielabel C. Dat hangt samen met een Energie-index van 1,3 of hoger. Voldoet een kantoorpand vanaf de hierhoven genoemde datum niet aan de gestelde eisen, dan mag de betreffende ruimte niet meer als kantoor worden gebruikt. LED verlichting van Noxion levert een wezelijke bijdrage aan het verbeteren van een energielabel.energielabel C

Regels en uitzonderingen

De gestelde verplichting is door de overheid opgenomen in het Bouwbesluit. Gemeenten zullen als bevoegd gezag gaan optreden en kunnen boetes opleggen bij overtreding van de regels. Er zijn drie uitzonderingen waar de verplichting niet voor zal gelden:

  • Kantoor(ruimte) gebruikt als nevenfunctie (<50% gebruiksoppervlak heeft kantoorfunctie).
  • Monumenten (Rijk/provincie/gemeente), met uitzondering van beschermde stads- en dorpsgezichten.
  • Binnen 2 jaar te slopen/transformeren/onteigenen panden.

Via de Energiebesparingsverkenner Kantoren van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) is het mogelijk om na te gaan hoe er aan de Energielabel C-verplichting kan worden voldaan. Het programma geeft onder andere inzicht in de investeringskosten, de jaarlijkse besparing op energiekosten en de terugverdientijd. Tevens is het milieueffect zichtbaar (uitgedrukt in CO2-reductie per m2). Via de website www.ep-online.nl is het mogelijk om na te gaan welk energielabel uw kantoor momenteel heeft. Indien noodzakelijk kunt u advies inwinnen bij een energieadviseur.

 

LED verlichting van Noxion

Voor de meeste panden is het overstappen op LED verlichting al voldoende om te voldoen aan de energielabel C-verplichting in 2023. Hangen er nog oude TL- en/of halogeenlampen in uw pand? Dan kan er dankzij LED verlichting van Noxion al snel een energiebesparing van zo’n 70% worden gerealiseerd. Bovendien krijgt het pand een groener energielabel en kunnen onderhoudskosten aanzienlijk worden gereduceerd. Steeds meer kantoorpanden zijn vandaag de dag voorzien van kwalitatief hoogwaardige LED verlichting van Noxion. Discountlight beschikt over een ruim aanbod aan onder andere LED panelen, downlighters, geïntegreerde inbouwspots, wandarmaturen en meer lichtbronnen om een kantoorpand in een zuinig LED jasje te steken.

Samen met u werken we graag aan een groene en energiezuinige toekomst. Discountlight verzorgt aan installateurs calculaties, lichtberekeningen en offertes op maat. Meer weten? Dan kunt u ons bereiken via telefoon; 040-7676101 of e-mail; [email protected]

 


 

Populaire LED verlichting voor kantoor- en bedrijfspanden