Hulp of informatie nodig? 040-7676101 (ma - vr 08:00 - 17:00)
040-7676101
  • Laagste prijzen Exclusief voor installateurs
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw.
  • Kennis & kunde Gratis lichtplannen en lichtadvies
  • Vandaag voor 20:00 uur besteld = vandaag verzonden
  • Ervaring 16 jaar actief in de lichtbranche

Hoe spoort de Wet Milieubeheer bedrijven aan om energie te besparen?

Er samen voor zorgen dat Nederlandse bedrijven verduurzamen, is een belangrijk onderdeel van de visie en missie van Discountlight. Daarbij proberen we er op meerdere manieren voor te zorgen dat er in het bedrijfsleven wordt ingezet op de switch naar energiezuinige LED verlichting. Toch merken we dat er nog veel bedrijven zijn met (te) hoge energierekeningen vanwege het gebruik van conventionele verlichting, zoals halogeenlampen, TL buizen of gasontladingslampen. Diezelfde bedrijven zijn er zich in de meeste gevallen niet van bewust dat er een Wet Milieubeheer bestaat.

banner

LED Save

Wat houdt de Wet Milieubeheer precies in?

De Wet Milieubeheer wordt ook wel Wm genoemd en is de belangrijkste milieuwet in Nederland. Het doel van deze wet is om het milieu te beschermen. In het geval van bedrijven en organisaties wordt er onder meer gelet op het verbruik van stroom en gas. Bedrijven en organisaties met een jaarlijks energieverbruik van minimaal 50.000 kWh (elektra) of 25.000 kubieke meter gas worden verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen, die een terugverdientijd van maximaal 5 jaar of een internal rate of return (IRR) van 15 procent hebben. Iedere gemeente is verantwoordelijk voor het handhaven van deze wet. Tegenwoordig wordt daar steeds strenger op gecontroleerd.


Wist je dat LED verlichting van alle energiebesparende maatregelen de snelste terugverdientijd (ruim anderhalf jaar) heeft? Ook is LED de meest eenvoudige manier om een pand te verduurzamen. Laat Discountlight je hierbij helpen!

 

Kwh

Hoeveel kunnen bedrijven besparen dankzij de switch naar LED?

Gemiddeld gezien is LED verlichting 70% zuiniger dan conventionele verlichting. Dat houdt dus in dat energiekosten fors omlaag gaan. Wanneer we bijvoorbeeld uitgaan van een jaarlijks stroomverbruik (enkel de verlichting) van 50.000 kWh en daar 70% vanaf halen, dan blijft er slechts 15.000 kWh over. Dat heb je als bedrijf zijnde dus verdiend door alleen maar te kiezen voor het verduurzamen van je pand met behulp van LED verlichting. Eens te meer wordt dus duidelijk dat kiezen voor LED loont.

 


 

Populaire LED armaturen voor een duurzamer bedrijf

 


 

Altijd gebruik maken van onze exclusieve prijzen en fantastische service?

Samen met Discountlight naar een groener en duurzamer Nederland

Om ervoor te zorgen dat we de uitstoot van C02 blijven terugdringen en Nederland duurzamer maken, bieden we graag de beste LED lampen en LED armaturen aan, van bekende topmerken als Noxion, Philips en Ledvance. Hiermee willen we zoveel mogelijk bedrijven en instellingen groener maken. Heb je in het kader van de Wet Milieubeheer een mooi project bij een klant? Dan kunnen wij je hier altijd mee helpen. Niet alleen met een lichtplan en/of lichtcalculatie op maat, maar ook met technisch (installatie) advies op maat. 

 

Wist je dat ongeveer 20% van het wereldwijde gebruik van elektriciteit toe te schrijven is aan verlichting? Dankzij de overstap op LED kan dit worden teruggedrongen tot 6%! Zorg er samen met jouw klanten voor dat dit doel wordt gehaald!

 


Discountlight

Kies je voor Discountlight, dan kies je voor ...

Discountlight is niet jouw typische groothandel en dat willen wij ook niet zijn! Wij streven ernaar om jou als installateur te voorzien van de beste kwaliteit A-merk LED verlichting en conventionele verlichting tegen een altijd scherpe prijs. Onze eigen lichtexperts helpen je graag verder bij ieder type project met persoonlijke service en technisch advies. Zo realiseer jij een lichtoplossing die tot in de puntjes past bij de verwachtingen van jouw klant. Onverwacht te weinig voorraad? Door ons enorme magazijn wordt jouw bestelling snel geleverd. Interesse in onze diensten? LED’s have a drink! Meer weten over wat Discountlight voor jou kan betekenen en wie je hiervoor kunt benaderen?